Není rekonstrukce jako vztah, nebo obráceně?

Víte, co mají společného vztahy a rekonstrukce bytu? Možná byste řekli, že nic, ale pravda může být stejně nečekaná jako sníh v létě.

Víte, co mají společného vztahy a rekonstrukce bytu? Možná byste řekli, že nic, ale pravda může být stejně nečekaná jako sníh v létě. 

1.     Plány, plány a zase ty plány

Kdo by to řekl, že naplánovat rekonstrukci vyžaduje stejnou dávku energie jako naplánovat dovolenou, svatbu či pouhý rodinný výlet. Oba případy vyžadují rozumné a pevné rozhodnutí, jinak by se mohly zbořit jako domeček z karet. A to nechceme, že? Takže plánujte!

2.     Nečekaná překvapení

Říká se, že život je plný překvapení, ale co když to samé lze říci i o rekonstrukci? Kdo by si myslel, že pod samotnou podlahou se mohou objevit skrytá tajemství, stejně jako ve vztahu. Která akorát číhají na správný moment, aby vyplavali na povrch. 

3.     Pevný základ

Rekonstrukce a vztahy potřebují pevný a stabilní základ. Takže ať už stavíte strop, pokládáte podlahu nebo si s partnerem budujete důvěru. Pevná základna je zárukou, že to, co budujete vydrží i hurikán. Nikdo nechce, aby se vaše láska zřítila kvůli slabým, mělkým či špatným základům.

4.     Detaily a hřejivé maličkosti

Stejně jako malý obrázek na stěně má moc změnit celkovou atmosféru místnosti, tak i drobné zdvořilosti jako letmý polibek na čelo nebo poklona ovlivní dynamiku vztahu. Zkrátka každičký detail má svůj význam, ať už je to nová podlaha v obýváku nebo sladký úsměv na partnerových rtech.

5.     Někdy se to zkrátka zřítí

I když se ze všech sil snažíme, někdy prostě věci nevycházejí dle našich představ. A stejně jako vztahy zažívají nešťastné konce, tak i položení nové podlahy může skončit nezdarem. Ale nezoufejte! Každý neúspěch nás učí být silnější. Jen se nesmíme vzdávat.

Takže ano. I když to může znít na první moment zcela nesmyslně, při bližším zkoumání se může ukázat, že oprava či proměna vašeho domova a partnerské vztahy mají více společného, než byste mysleli. I každá parketa má svou podstatu a místo až nakonec vytvoří celkový obraz.

A ať už začínáte nový vztah či se snažíte renovovat ten stávající, pamatujte, právě tyto podobnosti nám připomínají, že každý vztah, stejně jako dům, mohou mít praskliny. Ale tyto trhliny nemusí znamenat konec. 

Jsou to spíše výzvy, kterým musíte čelit abyste následně posílili společné vazby.