Zralé, moudré a stále přitažlivé

Život je jako víno, čím starší, tím lepší! To samé platí i pro nás ženy. Ale když překročíme hranici čtyřicítky, dopouštíme se různých chyb, které nás okrádají o krásu. Někdy se zkrátka soustředíme na péči o naše blízké až zapomínáme na sebe. S přibývajícím věkem se objevují nepatrné fyzické změny. Vrásky, pigmentové skvrny či první […]

Život je jako víno, čím starší, tím lepší! To samé platí i pro nás ženy. Ale když překročíme hranici čtyřicítky, dopouštíme se různých chyb, které nás okrádají o krásu. Někdy se zkrátka soustředíme na péči o naše blízké až zapomínáme na sebe. S přibývajícím věkem se objevují nepatrné fyzické změny. Vrásky, pigmentové skvrny či první šedivý vlas. A pravdou však je, že největší chybou, které se dopouštíme je, že zkrátka neumíme rozkvést. 

Vrásky jsou naprosto přirozeným jevem, který s přibývajícím věkem přichází. S tím se musíme každá smířit. A ačkoliv nás tyto nečekané nedokonalosti zrovna dvakrát netěší, existují způsoby, jak jim předcházet. 

S vhodným přístupem může být žena přitažlivá v každém věku, pokud si sama uvědomí, že už ji není dávno dvacet a naučí se o sebe správně pečovat. Takže, co můžete udělat, abyste se i vy zařadili mezi tu skupinu žen, kterým věk na kráse přidává?

Pečujte o sebe a svojí pleť

Ženy s mastnější pletí trápí i v pokročilém věku pupínky, naopak pro ty se suchou pokožkou se vrásky stávají krutou realitou. Nezoufejte, však pro každý typ pleti existuje správný anti-age krém či sérum, který může být důstojným a úspěšným pomocníkem při boji proti stárnutí. 

Věnujte pár minut samy sobě. Je to podstatné, abyste nejen vypadaly skvěle, ale také se tak i cítily. Vytvořte si svůj každodenní rituál a rozmazlujte se. 

Elasticita naší pleti s věkem klesá, proto začínejte jednat co nejdříve. Klíčem k tomu je zdravý životní styl a používání vhodných denních a nočních krémů. Tyto krémy nejen hydratují ale i tonizují pleť a obsahují složky, které dokážou naši pokožku regenerovat. Nezapomínejte ani na hydrataci celého těla pomocí tělových mlék. Ty pomohou udržet vaši kůži pružnou a krásnou. Také není na škodu si občas dopřát peeling či pleťovou masku.

Probuďte endorfiny

Nezapomínejte na pravidelný pohyb. Vaše tělo ho nyní potřebuje více než kdy jindy. I přes věkem způsobené obtíže, jako jsou bolesti zad či kloubů, má mírná fyzická aktivita mnoho výhod.

Není nutné se hnát do náročných tréninků. Stačí pravidelné procházky, jízda na kole, péče o vaši zahradu nebo třeba ranní jóga. Odměna za pravidelný pohyb bude nejen zpevněné tělo, ale také lepší kondice a veselejší nálada.

Doplňky stravy

Opakování je matka moudrosti. Stárnutí je přirozenou součástí života, ale moudří z nás hledají způsoby, jak tento proces co nejefektivněji zpomalit a udržet si vitalitu co nejdéle. Jedním z nejúčinnějších způsobů, jak podpořit přirozené stárnutí, jsou vhodné doplňky stravy:

Stárnutí je nevyhnutelné, ale krásné můžeme být stále. I když stárnutí přináší drobné změny, můžeme zůstat krásné, sebevědomé a zdravé, pokud budeme o sebe pečovat. Péče o pleť, pravidelný pohyb a vhodné doplňky stravy mohou být našimi spojenci v boji proti stárnutí. Vrásky jsou přirozené, ale můžeme jim předcházet správnou péčí o pleť. Vytvořte si rozmazlující rituály, včetně hydratace a používání vhodných přípravků. Nezapomínejte na pohyb – pravidelné cvičení může zlepšit vaši kondici i náladu a budete se cítit fit. Na konec zvažte správné doplňky stravy, jako je kyselina hyaluronová, omega 3, které podporují zdravou pokožku, srdce, a celkovou vitalitu. 

Stárnutí nám jen může připadat jako konec světa, ale můžeme ho prožít s grácií a elegancí.